%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%84%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B2%D8%A7%D8%B1

%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%84%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B2%D8%A7%D8%B1



بازار برق و روشنایی لاله زار

بازار برق و روشنایی لاله زار
لاله زار بازار برق و روشنایی تهران
خیابان لاله‌ زار تهران یکی از خیابان‌های قدیمی و مرکزی شهر تهران است. این خیابان از جنوب به میدان امام خمینی (توپخانه)، از شمال به خیابان انقلاب اسلامی منتهی می‌شود. لاله‌زار در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی نماد نوگرایی و هنر ایران بود و «شانزه‌لیزه تهران» لقب گرفته بود. بسیاری از تئاترها، رستوران‌ها، تجارتخانه‌ها، کاباره‌ها، پیاله‌فروشی‌ها، خیاط خانه‌ها، سینماها و فروشگاه‌های معروف ایران در این خیابان قرار داشتند. امروزه این خیابان تبدیل به بازار برق و روشنایی لاله زار تهران شده است و مرکز و بورس اصلی صنعت روشنایی تهران و ایران مانند انواع لامپ ال ای دی و چراغ ال ای دی محسوب می شود.
 
با وجود اینکه لاله‌ زار یکی از خیابان‌های تاریخی مرکز شهر و  باقی مانده طهران قدیم است و به واسطه وجود سینماها و مراکز تفریحی دیگر روزگاری پر رفت و آمدترین خیابان پایتخت بوده و رونق زیادی داشته است، این روزها حال و روز خوشی ندارد و همه سینماهای آن بسته، تخریب یا تبدیل به انبار و مغازه های الکتریکی و روشنایی شده‌ است.
 
 
تاریخچه لاله زار تهران
ناصرالدین شاه پس از بازگشت از سفر اول اروپا به فکر احداث خیابانی مانند شانزه‌لیزه پاریس در تهران به عنوان دارالخلافه افتاد و دستور داد که از میان باغ مصفای لاله‌زار خیابان بکشند، زمین‌های اطراف خیابان نیز میان «مقربین درگاه» تقسیم شد.
 
لاله‌زار باغی بود بین خیابان لاله‌زار و میدانی در متمم خیابان اسلامبول و خیابان ماشین که حال اکباتان نام نهاده‌اند قسمت شرقی آن را باغ وحش می‌گفتند حال همه عمارت شده‌ است خیابان لختی (سعدی) آن دو قسمت را از هم جدا کرده‌ است ناصرالدین شاه لاله‌زار را به نود هزار تومان فروخت تولوزان التماس‌ها کرد که نگاه بدارند که سبب لطافت هوای شهر است نشنیدند در تابستان خیابان لاله‌زار هوای خنک بسیار خوبی داشت در آن اوقات که خیابان خوش هوا و روح‌افزا بود اهالی کمتر استفاده می‌کردند اینک که هوای آن خیابان باطناً و ظاهراً کثیف و موذی است محل توجه و ازدحام خلق است.
 
بعدها در دوره پهلوی خوانندگان موسیقی عامیانه ایران در لاله‌زار به روی صحنه می‌رفتند. زمانی در لاله‌زار ۱۵ سینما و چندین تئاتر و تماشاخانه فعالیت داشتند ولی امروزه تعداد کمی سینما فعال در این خیابان وجود دارد.
 
در اوایل دوره پهلوی، در اوایل خیابان لاله‌زار از سوی میدان توپخانه، مغازه‌ای به نام پیرایش قرار داشت که به جهت داشتن پوشاک مد روز در تهران شهرت داشت. روبه‌روی این مغازه، کافه قنادی لاله‌زار واقع بود. امروزه بیشتر لاله‌زار را صنف فروشندگان لوازم برقی در اختیار گرفته‌اند.
 
«خانه و باغ اتحادیه» یا «خانه امین‌السلطان» عمارتی مربوط به دوران قاجار است که به عنوان تنها بازمانده از خیابان لاله‌زار قدیم و یکی از نفایس معماری عصر قاجار شناخته می‌شود.
 
بازار برق و روشنایی لاله زار | لاله زار جنوبی و لاله زار شمالی
وجود نور یکی از ملزومات هر خانه ای است، علاوه بر نور و کاربردهای آن، زیبایی خانه ها با استفاده از انواع لوسترها تامین می شود؛ لوسترهایی کوچک و بزرگ که در خانه ها جای گرفته اند تا نیاز به نور و زیبایی خانه ها را فراهم کنند. احتمالا شما هم نیاز دارید برای خرید لوستر مورد نیاز خانه تان سری به بورس آن یعنی  بازار برق و روشنایی لاله زار تهران بزنید.
 
خیابان لاله زار جنوبی قدیم
سال های زیادی است که خیابان لاله زار تغییر کاربری داده و رفته رفته رستوران ها و کافه ها و سینماهای قدیمی از بین رفته اند و امروزه حدود ۳ هزار فروشگاه لوازم برقی در این راسته فعالیت می کنند و انواع لوسترها، چراغ های تزیینی، ساعت های رومیزی و حتی تابلوهای دیواری هم در این راسته پیدا می شود.
 
همچنین انواع کالاهای برق ساختمان و صنعتی مانند دوربین مدار بسته، آیفون تصویری، کابل و پریز هم در این منطقه به راحتی قابل خریداری است.
 
خیابان لاله زار به دو بخش لاله زار شمالی و لاله زار جنوبی تقسیم می شود. بخش خیابان لاله زار شمالی حدفاصل خیابان انقلاب تا خیابان جمهوری را شامل می شود که به نام «لاله‌زار نو» شناخته می شود.
 
بخش خیابان لاله زار جنوبی آن حدفاصل خیابان جمهوری تا میدان امام خمینی به نام «لاله‌زار» یا لاله‌زار قدیم شناخته می‌شود.